7 Nisan 2007 Cumartesi

THE DEARS da mı geliyooo ufff!

Evet hayaller gerçek oluyor. Blonde Redhead, Antoni derken The Dears konseri de mi izlemek varmış kaderimizde. Evek. Caz Festivaline gelceklermiş iyi bir para biriktirmem lasım benim.

çüş. Söylicek şey bulamıyorum. Buldum. Caz festivalinin ismi değiştirilsin. :)

Electrelane sevenler için


Farkında olmadan dinleyince Electrelane zannettiğim ve de araştırma isteğiyle dolup taştığım bir grup Shimura Curves. Japon ismi çağrıştırıyor ama Londralı hepsi kızlardan oluşan cici bir grup. Bizim burdaki kız gruplarına benzemiyor ecnebi grupları doğal olarak seviyorum kız gruplarını oldukça. Zaten hepsi kız olan kim var ki Türkiye'de (müzisyen olarak katılımcılık babında). Ne tür müzik yaptığı belli olmayan Aylinaslım ve ultra cool tayfası. Aferim onlara. Herneyse benim görüşüm electrelane çapındaydı ama genel olarak hakkında yazılanlara bakınca bir Stereolab Pipettes ve Kraftwerk kırması denildiğini okudum.

The Kids at the Club toplamasında yer alan şarkıları Noyfriend'le başbaşa bırakıyorum sizi: mp3: Shimura Curves - Noyfriend

Shimura Curves @ myspace

BMX Bandits

1985 İskoçya doğumlu ve aynı zamanda yaşıtım olan bir grup tanıtımı yapıcam. İsmini 1983 Avustralya yapımı Nicole Kidman'ın da rol aldığı salladığım kadarıyla BMX bisikletleriyle banka soygunlarına karışan tiyneyçlerin yer aldığı komik bir 80ler çiizi gençlik filminden almış. Teenage Fanclub ve The Soup Dragons gruplarıyla paylaşmışlar üyelerini ve günümüze kadar müzik yapmaya devam ediyorlar hala. Serious Drugs isminde best of'ları mevcut.. NME'nin çıkardığı meşhur c-86 kasetinde yer almamışlar ama aynı tarza anlayışa sahipler ve de o isimde bir albümleri var ki ordan Your Class pek bir güzel:

mp3: BMX Bandits - Your Class (1990 - C-86)

mp3: BMX Bandits - I Want To Fall In Love (1996 - Theme Park)

Galaxie 500 tribute albümünde Tugboat coverlamışlar ayrıca:
mp3: BMX Bandits - Tugboat

BMX Bandits @ myspace

5 Nisan 2007 Perşembe

la havle vela kuvvete

Bu blog aracılığıylan Robert Smith'e seslenmek istiyorum. Robert, biz seni çok seviyoruz, ama son zamanlarda hiç tasvip etmediğim davranışlar sergilemeye başladın. Seni, Ebru Gündeş ve esnafla birlikte kınıyoruz.
1) Geçen senelerde MTV'de Grammy ödüllerinde bikaç saniyeliğine sunuculuk yaptığını gördüm. Gwen Stefani'yi takdim etmiştin. Hadi neyse dedim.
2) Son albümünde (The Cure) yazdığın şarkı sözlerini hiç beğenmedim.
3) Yazar tıkanıklığı bahanesiyle, son albümün çıkış tarihini sürekli erteliyosun. Ya önceden söz verip hayal kırıklığına uğratma ya da bırak ne geliyorsa aklına yaz canım cık cık...
4) Gene geçenlerde MTV'de böyle bir acayip programa çıkıp en sevdiğin The Cure kliplerini seçtin. Seçimlerinden hiç hoşlanmadım. Göz var izan var, Wrong Number ve Just Say Yes, en güzel klipleriniz mi canım?
5) Sağda solda The Cooper Temple Clause diye bi grubu çok sevdiğinden bahsediyosun. Myspace sayfalarından bi bakim ne menem bişiymiş bu grup dedim, beş para etmezler Robert, dinleme onları!
6) Veeeee en can alıcı madde, bardağı taşıran son damla: Faithless'ın Lullaby'ı katletmesine izin verdin olabilir dedik, Korn'la düet yaptın sineye çektik. Ama ama ama bu artık fazla oluyo, naaptın sen? Ashlee Simpson'a son albümünde yardım edecekmişsin.
İşte şok edici haber de burda.
Yapma böyle şeyler, andropoza mı girdin? Tövbe et, evinde otur, Mary için güzel şarkılar yaz, tatlı Cure albümleri yap, Türkiye'ye gel.

4 Nisan 2007 Çarşamba

birbirine benzeyen şarkılar vol.kaç oldu bre bu?

bugün sizler için bissürü abuk subuk birbirine benzeyen şarkılar seçtim. şarkıların bazıları abuk değil aslında, ama ben öyle bir şekilde birbirlerine benzettim ki; böyle dinleyince abuk oluyolar.

1-önceliklen melodik bakımdan değil de tematik veyahut ta lirik bakımdan birbirine benzeyen şarkı örnekleri var elimde:
The Cure - Pictures of You
Timur Selçuk - Bir resimde sen (Hazal Selçuk'un sesinden)
Yeni Türkü - Resim
-----------------------------------------------------------
Ebru Gündeş - biir dünyanın en çirkef kadını benim ikiii dişlekim ama göstermem üüüç yerim çok dar (ay bilmiyom böle miydi sözleri karıştırdım)
Rober Hatemo - biiiiiir çok sıkıldım ikiiiii benden çok var üüüüüüç tıp (sonsuza kadar sussa)
____________________________
2-sonracığıma neden benzettiğimi açıklamaya üşendiğim siz dinleyin dediğim şarkılar var:
Blonde Redhead - Equus
Vega - Sokaklar Tekin Değil
-----------------------------------------------------------
King Crimson - Epitaph
Timur Selçuk - Beyaz Güvercin

-----------------------------------------------------------
Serdar Ortaç - Yüreğinden Yaralı (sadece giriş kısmı)
David Bowie - Nature Boy (Moulin Rouge'un soundtrack albümünde de yer alır. Esasında yazarı Eden Abhez'dir ve pek çok müzisyen tarafından defalarca yorumlanmıştır. Ama ben Moulin Rouge Soundtrack albümünde yer alan ve David Bowie ve Massive Attack tarafından icra edilmiş versiyonunu bulup buraya koycam kısmetse inşalla, nasıl olduysa işte yukardaki serdar ortaç şarkısının introsunu bu şarkının melodisine benzettim. hay benzetmez olaydım!!)
__________________________________________
3- ve klasik müzük eserlerinden araklanarak ay pardon coverlanarak yapılmış bi takım şarkılarım var:
Procol Harum - A Whiter Shade of Pale
J.S. Bach - Air
-----------------------------------------------------------
Sertab Erener - Sarıl Bana
Erik Satie - Gnossienne No.1

bi ara unutmazsam böyle klasik müzik eserlerinden coverlanmış şarkılardan daha çok bulup upload edicem.
________________________________________
eksik mp3'leri şu anda tedarik etmeye çalışıyorum telaşa mahal yok =P

Never even caught her name

Bugün okulda çimlerle betonu ayıran demirlerin üzerinde yürümeye çalışırken -ki pek beceremediğim halde yapmayı en çok sevdiğim şeylerden biridir- düşesim geldi, dengemi kaybettim çok kötü düşüp bi yerlerimi incitebilcekken hemen toparlandım her zamanki gibi popomun üstüne düştüm. Biliyorum nesliyan popomdan bahsetmek için açmadık bu blogu ama bağlıycam bu konuyu şimdi. Sonra aklıma çok cici bir The Cure şarkısı geldi pek bizim gibi Cure ile haşır neşir olanların bildiği bir şarkı olduğunu zannetmiyorum ama çok tatlı "güneşli gün + öğleden sonrası" şarkısı ve sürekli düşen bir kızdan bahseden çok cici şarkı sözleri var.

And she used to fall down a lot
That girl was always falling
Again and again
And I used to sometimes try to catch her
But I never even caught her name

And sometimes we would spend the night
Just rolling about on a floor (en çok bu sözlerini seviyorum çok tatlı)
And I remember
Even though it felt soft at the time
I always used to wake up sore


MP3: The Cure - Catch

The Cure'dan hiç bahsetmiyoruz nesliyan halbuki blogumuzun ismi The Lovecats şarkısından alıntı bilmeyenleri bilgilendirelim.

3 Nisan 2007 Salı

Komeda


Ben de bugün sizlere efenim, İsveçli pop grubu Komeda'yı takdim edeceğim. Stereolab sevenler iyice yaklaşsın! Grup, 1991 yılında bir Buster Keaton festivalinde pit band olarak kariyerine başlıyor. bu arada pit band; bööle opera, müzikal gibi müzikli gösterilerde oyunculara eşlik eden orkestraya verilen admış. bi yaşıma daha girdim sizi bilemem. Komeda, adını Polonyalı ünlü Jazz müzisyeni Krzysztof Komeda'dan alıyo. Adamın adını ezbere yazdım. Ayrıca ezbere Krzysztof Kieslowski de yazabiliyorum, filmlerini de izledim o ayrı bi konu. Bu arada Krzysztof Komeda, genelde Polanski filmleri için yaptığı soundtrack çalışmalarıyla da tanınıyor.
Konumuza dönelim, neydi heh Komeda. Grup üyeleri, ayrıca Projektor 7 adını kullanarak, sessiz filmler için müzik yapıyolar.

Diskografi şöyle:
Pop På Svenska (1993)
Plan 714 till Komeda (1995)
The Genius of Komeda (1996)
What Makes it Go? (1998)
Pop På Svenska & Plan 714 till Komeda (2001)
Kokomemedada (2003)

Son albümleri Kokomemedada'da yer alan şarkılardan "Check it out" Old Navy reklamlarında, "Out from the rain" ise Nintendo reklamlarında kullanılmış.
Velhasıl-ı kelam, ben bu grubu dinledim, sevdim. Beğendiklerimden bikaç tane de upload ettim, bikaç tane de ordan burdan buldum buyrunuz:

Komeda - Out from the rain [Kokomemedada albümünden]
Komeda - Elvira Madigan [Kokomemedada albümünden]
Komeda - Blossom (Got to get it out) [Kokomemedada albümünden]
Komeda - More is more [The Genius of Komeda albümünden]
Komeda - Disko [The Genius of Komeda albümünden]
Komeda - Fire [The Genius of Komeda albümünden]

Siyah halini de seviyodum ben ama bahar geldi blogumuza baharlık bişiler giydirelim dedik. Cicibici blogumuz bizim. Firefox ta ve IE 'da farklı gözüküyor onu düzeltemedim..

2 Nisan 2007 Pazartesi

css

Bugün Cansei Der Sexy şarkısı koyasım geldi malumatınız benim bir last.fm grubum vardı Music is my boyfriend, yani selebritiyim last.fmde onu vurgulamak istedim satır arasında, o grubu kurduğumda öğrenmiştim bu grubun varlığını ki music is my hot hot sex diye bi şarkılarında geçiyormuş o cümle, merak edip şarkıyı dinleyince css dinlememeliyim demiştim kötü bi şarkı o.

Ama sonra bikaç şarkısını daha indirip dinleyince çok eylenceli şarkıları olduğunu farkettim önyargımı da bir kenara bırakarak. Upload olayım resmen sona erdiği için hazır radyo koyuyorum:)

Css - Let's Make Love And Listen To Death From Above


Sabahları okula hazırlanırken fln dinliyorum dansediyorum enerjik biriymişim gibi.

CSS - Alala : Bu da fena değil


CSS - Fuck Off Is Not The Only Thing You Have To Show
Bu da süper.

Alakasız bir bloguz dimi evet:)

1 Nisan 2007 Pazar

BLONDE REDHEAAAAD

vöüeböuışiiieier. manasız sesler çıkarmak, deli danalr gibi koşmak, sokaklarda
allow me to show you
the way which i adore you

diye haykırarak şarkı söylemek istiyorum. Blonde Redhead geliyo. geliyo evet geliyoooooooooo.
Blonde Redhead Resmi Sitesi Tur Tarihleri işte burda da görüldüğü üzere 3 Temmuz'da İstanbulda'lar, Caz Festivali kapsamında.
galiba bana acayip nişiyler oluyooooouuuaaaee....

ve de ayrıca son albüm 23 için yapılmış şöyle bir site buldum. şarkı sözleri filan var. ben çok sevdim, bi göz atın derim.

Mary Weiss yeni albüm


Leader of the pack, Remember (walking in the sand) gibi hitlerin sahibi 60ların cici-kız gruplarından Shangri-Las'ın sarışını Mary Weiss ki kendisi 14 yaşında Shangri-las ile şarkı söylemeye başlamıştı, yeni bir solo albüm çıkarmış geçen hafta "Dangerous Game" isminde. Burdan dinleyebilirsiniz preview mahiyetinde.