16 Mayıs 2007 Çarşamba

again and again and again...



Edinburgh dolaylarından bir türkü geliyor şimdi de. Topoğlan söylüyor: "Elimde yarı çıplak fotoğrafların var".
ballboy, çok tatlı bir grup. İskoçyalılar. 3 abi ve 1 abladan oluşuyorlar ve memleketlerinden nefret ediyorlar. ballboy'un b'si küçük yazılsın istiyorlar ve aşağıdaki şarkıları pek güzel icra ediyorlar.

mp3: ballboy - I Hate Scotland
mp3: ballboy - I've Got Pictures Of You in Your Underwear

p.s. koca blogu tek başıma doldurucam diye bazı gruplardan ikişer defa bahsediyorum bilmem farkediliyor mu? ehin.

15 Mayıs 2007 Salı

Happy Elf



Happy Elf, multi-enstrümentalist Jeroen Elfferich’in solo projesi. Kendisi 1998'den bu yana 8 albüm çıkarmış. Yaptığı müziğe synth-pop diyebiliriz, elektronik diyebiliriz hatta tuhaf da diyebiliriz ne istersek deriz. Elektronik müzikle çok aram olmamasına rağmen bu amcayı görünce hemen kanım kaynadı nedense. Kendisi 25 senedir müzikle haşır neşir olmakla birlikte, çok sayıda orkestrada ve rock gruplarında gitarist, solist, perküsyonist olarak görev almış, ne iş olsa yapmış. Ayrıca geçtiğimiz günlerde vurmalı çalgılar üzerine 2 kitabı çıkmış ve olumlu eleştiriler almış. Synth sevmeyenlerin uzak durmasında faide var ama "I love you" hoş parça ne yalan söyliim.

MP3: Happy Elf - I love you
MP3: Happy Elf - My myspace
MP3: Happy Elf - Onbesli
MP3: Happy Elf - I am falling
MP3: Happy Elf - You Foxy Lady

14 Mayıs 2007 Pazartesi

Schtimm


Daha önce Schtimm'in "Waybackthens" adlı süper şarkısından bahsetmiştik bu blogda. Ben bir kaç şarkılarını daha buldum hepsi birbirinden güzelmiş.

"North-Norwegian alcojazz/dunkelpop" diyorlar yaptıkları müziğe. Albümlerini bulmak her babayiğidin harcı değil ki benim olsun. Babayiğidim ama bulamadım. Neyse efenim 1998'de kurulmuş Norveçli çok tatlı bir grup bu. Şarkılarının hemen hepsinde Bucu ve benim en çok sevdiğimiz şeyi kullanıyolar: boys and girls are singing together. Bucu dön artık :(
Halihazırda 3 albümleri var. Son albümleri "TIME, SPACE AND OTHER STORIES" Almanya'da, İsviçre'de ve Avusturya'da piyasaya sürülmüş sadece.
Ve bir de Sertab Erener'in "İncelikler Yüzünden" klibi tadında güzel bir klipleri var. Şarkı da güzel.
Schtimm - The Onceuponatimer's theme

13 Mayıs 2007 Pazar

Are You Scared To Get Happy?

Bir keresinde sanırım Bant Dergiydi, C86 ile ilgili bir yazı okumuştum. Cümleleri tam olarak hatırlamıyorum, ama yaklaşık şöyle bişiydi: "İşte müzikleri akımlara ayırmak ve kendini o akımlardan birine ait hissetmek son derece popa uygun bir davranıştır" gibisinden... Evet, ben popçuyum, müziklerin böyle akımlara ayrılması, onlara ilginç isimler verilmesi hoşuma gidiyor ne var? Sadece shoegaze grupları dinlemeyi, kendime shoegazer demeyi seviyorum ya da sadece twee pop grupları dinlemeyi.
Bir kaç gündür sürekli twee pop dinliyorum. Çok mutluyum, hep neşeliyim, pozitif bi insan oldum (yalan söylemiş olabilirim). Peki yeni başlayanlar için twee pop nedir efem? şudur:
indiepop şeysidir. punk'ın enerjisine ve ruhuna sahiptir çok şükür. Rock'n Roll'un ilk günlerinden beri görülmemiş bir basitlik ve samimiyet hakimdir ayrıca bu müzüğe. Kökleri teee 1986 yılında NME dergisnin çıkarmış olduğu C86 kasedine kadar gider. The Smiths Gitarları, The Ramones'in toyluğu ve girl-group döneminin (50'ler 60'lar felan) tatlı nostaljisini birleştirince ortaya twee pop çıkar. Bir insan müzikten daha fazla ne isteyebilir ki?

MP3: Beat Happening - Cast a shadow
MP3: Annemarie - Apple
MP3: The Lucksmiths - Adolescent Song of Mindless Devotion
MP3: The Boy Least Likely To - Be Gentle With Me
MP3: Sambassadeur - Between The Lines
MP3: Suburban Kids With Biblical Names - Funeral Face
MP3: The Electric Pop Group - Popgirly
MP3: Santa Dog - Delicate
MP3: Acid House Kings - Do What You Wanna Do
MP3: bare knees - sex and communism
MP3: Scaredycat - Anna bananas
MP3: Strip Squad - Down and Out and Away
MP3: Free Loan Investments - Kick his balls out
MP3: Another Sunny Day - Rio
MP3: Tullycraft - DIY Queen
MP3: Math and Physics Club - Darling, Please Come Home
MP3: Ezginin Günlüğü - Sen Giderken