10 Mayıs 2007 Perşembe

9 Mayıs 2007 Çarşamba

7 Mayıs 2007 Pazartesi

RJD2



Hayatımın hiçbir döneminde rap ya da hip hop tarzı müzikten hoşlanmadım. Tamam yalan söyledim; 90'lı yıllarda kuzenlerimle birlikte radyodan kasete çektiğimiz Cartel'in sözlerini ezberleme çılgınlığımızı saymazsak ehehehen.

Ancak ne var ki bu Ramble John "RJ" Krohn (nam-ı diğer RJD2) denilen tuhaf isimli abinin geçirdiği evrimden etkilendim ben. Kariyerine 1993 yılında bir arkadaşından satın aldığı turntable'ıyla başlamış. O zamandan bu zamana hep hüp hip hop albümler yapmış. 2007 yılında yeni albümü çıkmış: The Third Hand. Bööle daha çok popa kayan bir albüm olmuş ama güzel olmuş bence. Hephiphop yapcak diil ya. Düzenlemeler ve vokaller çok başarılı bence güzel bi albüm. İnşalla daha da poplaşaraktan devam etmesini temenni ediyorum. Hele ki, You Never Had It So Good diye bir şarkısı var ki, nerdeyse Elliott Smith. Yok tamam sustum. Böyle devam ederse daha iyi şeyler yapabileceğine ve çok başarılı olabileceğine inanıyorum ben.
Sağdan soldan çaldığım çırptığım mp3 linkleriylen başbaşa bırakıyorum kararı siz veriniz.
MP3: RJD2 - The Horror ( bu rap döneminden bi şarkı ama kötü diil)
MP3: RJD2 - Reality (The Third Hand)
MP3: RJD2 - Have Mercy (The Third Hand)
MP3: RJD2 - Rules for normal living (The Third Hand)
MP3: RJD2 - You never had it so good (The Third Hand)

6 Mayıs 2007 Pazar

Magic Man?


Dün akşam Sofia Coppola'nın 1999 yapımı filmi "The Virgin Suicides"ı izledim. Coppola'nın filmlerindeki müzik seçimlerinden oldukça memnunum, hep böyle devam etsin inşalla.

Filmdeki karakterlerden Trip'in okul koridorlarında berbat saçlarıyla arz-ı endam eylediği sahnede çalan şarkıyı sevdim. Ama Trip karakterini oynayan Josh Hartnett'i hiç sevmiyorum. Kıl bir insan, MTV şeysi gibi. Neyse şarkıya geçelim zaten.

mp3: Heart - Magic Man

Etikal Lab





Çok güzel bir şarkı daha buldum(Again), trip hop, Fransız bir gruba ait: Etikal Lab.
Şurda mp3 olarak var: Etikal Lab - Again
grubun sitesinden bu ve başka şarkıları da dinlenebiliyor:
http://www.etikal-lab.com/

-----------------------
siz bir karınca yuvası gördüğünüzde size nükleer enerji getirdim teknoloji getirdim beni liderinize götürün mü diyosunuz. sadece ezip geçiyorsunuz. işte uzaylıların bize ilerde yapıcağı şey bu. onlardan dost canlısı olmalarını bekleyemeyiz.
------------------------
işte bunlar diğer etikal-lab şarkıları (albüm: "Particules")

  1. again
  2. projection
  3. U Mean
  4. Elan
  5. The most beautiful thing
  6. Life is game
  7. L'amour est une révolte
  8. les Choses sont simples
  9. Tous ces mensonges (remix)
  10. Ennemis

Bunları beğendiyseniz bunu da dinleyin:
MP3: Under Byen - Af samme stof som stof

Cloudbusting

Bucuu,
Belki bugün görüşemeyiz. Düğüne gitcem çünkü mazoşistim. Neyse bu yazıyı senin için yazıyorum, çünkü senden başkası ilgilenmez biliyorum ehem. Ben bugün bööle last.fm'de free mpüçleri olan bissürü twee grup buldum. Bunlardan bir tanesi de Sambassadeur. "Kate" diye bir şarkıları var, şarkının sonuna Cloudbusting'in o güzel yaylıları var ya onun melodisini koymuşlar. Bence bu şarkı Kate Bush'a ithafen yapılmış, yanılıyor da olabilirim tabi. Ama tesadüf gibi görünmüyor aman neyse tatlı bi grup bu işte twee...



mp3: Sambassadeur - Kate