24 Şubat 2007 Cumartesi

yine çilekli şugeyz: strawberry whiplash

Bucu'nun çilekli shoegaze terimini çok sevdim. Çok kastım ve ben de bir tane öyle grup keşfettim. =)

Strawberry Whiplash - Who's In Your Dreams?
Strawberry Whiplash - Falling Through

mp3'leri sağ tıklayıp farklı kaydederseniz daha bi güzel oluyo sanki.

coachella

böyle festivaller yapıp insanın sinirini bozmasınlar!

23 Şubat 2007 Cuma

I Know That You Want The Candy ♥

The Raveonettes myspace'lerine yeni şarkılarını eklemiş: I Know That You Want The Candy.
Bu şarkıyı hem arkadaşları hem prodüktörleri olan ve de aynı zamanda 60larda the Strangeloves isimli grubuyla beraber I Want Candy şarkısını hit yapmış olan Richard Gottehrer için yazdıklarını belirtmişler.

raveonettes @ myspace

Yeni albümleri de yakında çıkıcakmış. Çıksın yani. Evet bekliyorum. Love in a trashcan de bucu'nun en çok sevebileceği şarkılardan biridir her bakımdan. buraya yükledim.

22 Şubat 2007 Perşembe

Çilekli şugeyz

Müzik hakkında türkçe yorum yapmak ne kadar zor geliyor biliyor musun nesliyancım. (sanki ingilizce yapsam süper olcak da siz anlamıcaksınız) Zaten o yetenek yok bende. Ama bu harika isme sahip grubu yani Manhattan Love Suicides'i ilk dinler dinlemez yaptığım yorum çilekli shoegaze oldu. Başka da yapmıyorum. İsteyen dinler.

The Manhattan Love Suicides - Suzy Jones
bilgi

Laf çilekli şugeyz'den açılmışken (çok olağan bişi ya) bir diğer çilekli şugeyz gruplarından bahsetmemek olmaz değil mi sevgili nesliyan, evet. topu sana atmadan önce ben cranes diycem. şugeys diil ama üstüne toz şeker serpilmiş çilekli. sonra da asobi seksu - thursday derim belki kim bilir. my bloody valentine, cocteau twins.. bunları saymıcam zaten bunlar çilek tarlası. strawberry fields forever.

Asobi Seksu - Thursday
Asobi Seksu - I'm Happy But You Don't Like Me.
Asobi Seksu - Strawberries

21 Şubat 2007 Çarşamba

tatlı-şeker gruplar/ şarkılar vol.1

Kendi kendime seri yazılar başlatıp devamını getirmediğim bir diğer seri yazımıza vol.1 diyerekten başlamış bulunmaktayım. Boş bir cümle kurmuş olabilirim hatta böyle böyle devam da ettirebilirim ama aşağıda belirteceğim cici gruplar bu boşluğu doldursun artık. ne diyeyim başka.
bunky: Resme bakarak zaten yeterince sempati göstermiş olduğum bu grup san diego'nun en cici grubu ödülünü almış eskiden. Aynı zamanda da benim cdlerim arasında bir süre yalnız başına durduktan sonra çıkarıp dinlemek üzere tekrar bilgisayarıma aktarılma ödülünü de almışmış. Born To Be Motorcycle isminde 2005'te çıkmış bi tanecik albümleri var yeni şarkıları da myspace'lerinde olurmuş. Emily ve Rafter da ayrı takılıp solo çalışmalar yaparlarmış zaman zaman. Örnek şarkılar -> bu linkte <-

23 - Blonde Redhead

Resmi sitelerinde yayınlanan habere göre Blonde Redhead'in yeni albümü Nisan'da piyasaya sürülecekmiş. Nasıl olduysa ben bir kaç parça dinleyebildim. İki tanesini de sizler için seçmiş bulunmaktayım :P

[MP3] Blonde Redhead - 23
[MP3] Blonde Redhead - The Dress



Dinlediğim parçalar hakkında henüz yorum yapmak istemiyorum =), önceki harika albümlerden sonra hayal kırıklığına uğramaktan çok korkuyorum bir de. İnşalla yine çok severekten dinleyebileceğimiz bir albüm olur. Ve de artık Türkiye'ye gelsinler lütfen!!!!

Bu arada Blonde Redhead'in ismini bir D.N.A parçasından aldığını biliyosunuzdur. Onu da iliştiriverdim şuracığa buyrunuz:

[MP3] D.N.A - Blonde Redhead

20 Şubat 2007 Salı

Hakkımda bilmediğiniz 5 şey

Böyle bloggerlar arasında dalga dalga yayılan yeni bir akım varmış. Topu atıyomuşsun tutuyomuşsun felan. Bucu da, bana attı. Bugüne kadar neyden geri kaldığım görülmüş te bundan kalcam, di mi?
Ben Nesliyan bu arada. Bu blogda Bucu'yla beraberiz, ama "hakkımda bilmediğiniz 5 şey"i yazabileceğim başka bir mecra yok şimdilik. Kimin umrundaysa artık bilemem ben görevimi yaparım.

1) Dağınığım, tembelim üşengecim. Gene de herşeyin mükemmel olmasını isterim.
2) Sosyofobik ve utangacım. Birileriyle tanışmaktan nefret ederim, ola ki mecbur kalır da tanışırsam, çok gerilirim. Ne kadar kendimden emin görünüp, rahat davranmaya çalışsam da eninde sonunda çuvallarım.
3) 10 yaşımdayken "hala", 11 yaşımdayken de "teyze" oldum. Halen, üçü kız, üçü erkek olmak üzere yaşları 7 ila 18 arasında değişen 6 tane yeğenim bulunmakta. evet, geniş bir aileyiz. hepsini çok severim. küçükken onlar bana tükürür, ben de kafalarını birbirine vururdum. gerçekten hepsi çok tatlı çocuklardır.
4) 16 yaşında üniversiteyi kazandım, 20 yaşındaykene eczacılık fakültesini bitirdim. 8 yıldır araştırma görevlisi çalışıyorum. blogger arkadaşlarıma başarılar dilerim.
5) 15 yaşına kadar bir gospel korosunda, 22 yaşına kadar da operada şarkı söyleyebileceğime dair olan inancımı yitirmedim. şu anda 28 yaşındayım ve artık banyoda bile şarkı söleyebileceğimden şüpheliyim. ayrıca, yıl itibariyle bir yaş kompleksi aldı başını gidiyor. hayırdır inşalla.

topu yakalamasını istediğim arkadaşları burdan açıklıyorum:
Ezgi
Melike
Çıfıt Çarşısı
bikaç arkidiş daha vardı da ben şimdi unuttum bi ara eklerim olmazsa. olur mu?

19 Şubat 2007 Pazartesi

Kevin Blechdom

Yaşasın feminen absürd pop. Hep öyle şeyler bulasım dinliyesim geldi bugün. Aralarında en çok bunu sevdim galiba..
Eat My Heart Out (2005)

Bitches Without Britches (2003)

Angie Reed


Eski Stereo Total basçısı olan Angie Reed 2003'te "sıkılmış bir sekreterin önlenemez heyecan arayışı" temalı albümü The Best of Barbara Brockhaus ile ta 2005'lere kadar The Barbara Brockhaus Live Secretary Show konserlerine devam etmiş. Ama benim sizlerin dinlemesi için bulabildiğim albümü 2005 - XYZ Frequency (Chicks On Speed Records) . İkinci şarkıyı beğendim özellikle.

http://www.angiereed.com/
öbürsü albümü de buldum:

planningtorock


Planningtorock Janine Rostron isminde alman multi-enstrümantalist, programcı ve vidyografçı (yazışlarım için nesliyandan özürlerimi dilerim) resimdeki hanfendinin tek kişilik projesi olmakta olup wikipedia'dan da ilham alarak söyleyebilirim ki klasik müzik, glam rock, blues, saykedelik/deneysel sirk müziği, hip-hop gibi türlerin karmaşasından ortaya çıkmıştır. Geçen sene Chicks on Speed Records ile anlaşma imzalayıp ilk dopdolu (full length) albümü Have It All ile birtakım raflarda yerini almıştır. Biz dinliyoruz eyleniyoruz. burdan indirebilirsiniz iki şarkısını.

www.myspace.com/planningtorock

18 Şubat 2007 Pazar

benzeyen şarkılar vol.4 bitsin mi artık?

Bucu'cuuum,
bende birbirine benzeyen 3 şarkı daha var. Dinlediğinizde neyin benzediğini siz anlıycaksınız zaten.

The Clientele - Since K Got Over Me
Echo and the Bunnymen - Make Us Blind
The Beach Boys - Then I Kissed Her

Clientele ve Bunnymen arasındaki benzerliği ben farketmiştim. Clientele ve Beach Boys arasındaki benzerliği de Tolga söleyince etti mi sana 3? etti.
eh böle daha güzel, daha şık oldu. manyağız =)

benzeyen şarkılar vol.3

Imagination isimli 80lerden bir grubun da Just an Illusion şarkısı bir yerde Bir Demet Tiyatro'nun müziğine benzemiyor mu? 2:53. saniyeden sonrasına bakınız.
Imagination: Just an illusion