7 Mart 2007 Çarşamba

benzeyen şarkılar vol.4 zıvanadan çıkıyor.

şimdi daha önce the beach boys'un then I kissed her şarkısına benzeyen 3 şarkı ( the bunnymen, the clientele ve magnetic fields) bulduğumuzdan bahsetmiştik şurda. evet, Tolga, bunlardan bir tane daha buldu ve hemen bize ulaştırdı. The Shins'in yeni albümünden bir şarkı.

The Shins - Turn on me

Acaba bütün bunlar bir tesadüf mü, yoksa Tolga'nın dediği gibi Beach Boys'a bir gönderme olsun diye mi yapılmışlar bilemiyorum ama, ben işi yeni bir boyuta taşıyarak, bu şarkılardan bi kaç tane daha bulursak, dünya üzerinde yapılmış ve yapılmakta olan bütün şarkıların "Then I Kissed Her" deki melodinin varyasyonları olduğunu ve müziğin sırrına vakıf olduğunu iddia eden bir peygamber ilan etcem kendimi.
hermetiğim ezelden...

1 yorum:

Dieter Bohlen dedi ki...

Then i kissed her şarkısı da aslen bir coverdır. The Crystals isimli bayan vokalli grubun 1963 tarihli Then he kissed me şarkısının coverıdır.

Aslında bir diğer bayan vokalli grup The supremes'in you keep me hangin' on u arak rekortmenidir ama henüz kimseyi bu araklara inandırabilmiş değilim. Sorduğum herkes "benim bu araklarda bezim yok" dedi maalesef.